Menu

Een proefrit maken? Dat doen we net even anders…

DocBase blogs
Een proefrit maken? Dat doen we net even anders…
Gepubliceerd op maart 11, 2024

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto dan is de proefrit een cruciaal moment. Het is de eerste keer dat je echt in contact komt met het product, de nuances ervan voelt, en beslist of de ervaring overeenkomt met de verwachtingen. Een mooie brochure hoeft namelijk niet te betekenen dat de auto bij je past. Daarom leek het ons interessant om dit proefritconcept toe te passen op onze document management software DocBase die inmiddels door veel autodealers gebruikt wordt. 

Het belang van eerste indrukken

Net zoals bij een auto, is de eerste interactie met een documentmanagementsysteem van cruciaal belang: het moet vanaf het begin goed aanvoelen. Voor autodealers betekent dit een systeem ervaren dat belooft hun verkoopproces te stroomlijnen, net zoals een bestuurder het comfort en de rijprestaties van een nieuwe auto ervaart. En o ja…We zijn goed in navigeren, zodat je niet lang naar je bestemming hoeft te zoeken of vertraging oploopt. 

Het gevoel van controle

Een proefrit met een auto geeft de bestuurder een gevoel van controle en inzicht in hoe de auto reageert op hun commando’s. Vergelijkbaar biedt een proefrit met DocBase autodealers de kans om te zien hoe gemakkelijk zij controle kunnen nemen over hun documentbeheer die verder gaat dan alleen maar verkoopdossiers. Het gevoel van controle kan ook ervaren worden voor bijvoorbeeld inkoop- en garantiedossiers of elk ander denkbaar dossier wat je onderweg tegenkomt. 

Technologie en features testen

Tijdens een auto proefrit testen kopers de verschillende technologieën en functies. Bij software is dit niet anders: ook wij houden van accelereren en topprestaties leveren. DocBase biedt gespecialiseerde oplossingen voor de automotive sector, zoals geavanceerde zoekmogelijkheden, digitale handtekeningen en integraties met andere systemen.  

Net even anders

In alle gevallen ‘rijden’ we met je mee en onze proefrit duurt niet enkele uren. Bij iedere autodealer die DocBase wil installeren doen we dat gratis. We configureren alles en leveren maatwerk waar noodzakelijk (want ons systeem is flexibel aanpasbaar). We zorgen in feite voor een gladde weg en strijken mogelijke hobbels al in een vroeg stadium plat. Met geruisloze processen als resultaat. 

Onze ervaring

Ervaring leert dat onze ‘auto’ na een proefrit nagenoeg altijd een nieuwe eigenaar heeft. Mark van der Veeken, Teamleider sales support bij Smeets Autogroep, geeft bijvoorbeeld aan dat ze per autoverkoop maar liefst 4 uur minder kwijt zijn aan administratie. Met meer dan 2.000 verkochte auto’s per jaar viel de ROI zeer eenvoudig te maken. 

Ook een eerste indruk opdoen?

Vul hier je gegevens in en start een proefrit die je ongetwijfeld comfort, controle en kostenvoordelen gaan opleveren.

Niet beschikbaar Neem contact op